Blog
Tiskové zprávy

Autor: Fujifilm

FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR II

Zpět na články
Sdílej tento článek

Tokio, Japonsko - Společnost Fujifilm Corporation (sídlo: Minato-ku, Tokio; prezident a generální ředitel: Teiichi Goto) s potěšením oznamuje uvedení nového objektivu FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR II, který je vzrušujícím přírůstkem do řady výměnných XF objektivů určených pro digitální bezzrcadlovky řady X.

XF16-55mmF2,8 R LM WR II je standardní zoom objektiv s velkou světelností, který umožňuje využít F2,8 v celém rozsahu zoomu, od širokoúhlých 16 mm (ekvivalent 24 mm při přepočtu) až po 55 mm (ekvivalent 84 mm při přepočtu). Umožňuje fotografovat širokou škálu žánrů, včetně přírody, krajiny a portrétů, a to s využitím vysokého rozlišení a krásného, jemného bokehu. Díky své lehké konstrukci, vážící přibližně 410 g, a nově začleněným funkcím, které jsou vhodné pro video rozšiřuje XF16-55mmF2.8 R LM WR II vyjadřovací možnosti řady objektivů XF. Kombinace vysokého výkonu a přenosnosti rozšiřuje možnosti vizuálního vyjádření dosažitelné s objektivy XF při fotografování i natáčení videa.

Vlastnosti produktu

  1. Světelný standardní zoom objektiv s vynikajícím optickým výkonem

  • Umožňuje fotografování s clonou objektivu F2,8 v celém rozsahu zoomu, od širokoúhlého 16 mm (ekvivalent 24 mm po přepočtu) až po 55 mm (ekvivalent 84 mm po přepočtu).
  • Je tvořen sestavou 16 členů v 11 skupinách. Najdeme zde 4 asférické členy, 1 Super ED člen a 3 ED členy. Tato konstrukce zachovává vysoké rozlišení od středu k okrajům a zároveň minimalizuje chromatickou aberaci, a to i při použití otevřené clony objektivu.
  • Zdokonalená technologie velmi přesné výroby asférických členů snižuje v porovnání s předchozími modely výskyt kroužků, což vede k hladšímu a krásnějšímu rozostření pozadí (bokeh).
  • Dosahuje minimální zaostřovací vzdálenosti 0,3 m v celém rozsahu zoomu, což umožňuje fotografování zblízka s maximálním zvětšením 0,21x.

  1. Kompaktní a lehký design pro větší mobilitu

  • Díky využití nejnovějších technologií výroby objektivů, byly ztenčeny optické členy. Výsledkem je zkrácení celkové délky objektivu přibližně o 11 mm a objemové zmenšení přibližně o 37,8 % ve srovnání s předchozím modelem. Hmotnost byla rovněž snížena přibližně o 37,4 % na přibližně 410 g, což zajišťuje výbornou mobilitu.
  • Je vybaven konstrukcí odolnou proti prachu, povětrnostním vlivům a nízkým teplotám s 12 těsnicími body v celém těle objektivu a fluorovou vrstvou na předním členu pro vynikající odolnost proti vodě a šmouhám. V kombinaci s digitálními fotoaparáty Fujifilm odolnými proti povětrnostním vlivům, jako je například FUJIFILM X-H2S, poskytuje spolehlivý výkon i při dlouhodobém fotografování v nepříznivých povětrnostních podmínkách.
  1. Vylepšený design pro nahrávání videa

  • Zavedení přepínače „Aperture Click Switch“ umožňuje uživatelům přepínat mezi krokovým ovládáním clony pro fotografování a plynulým ovládáním clony pro nahrávání videa, což zajišťuje bezproblémové a intuitivní ovládání*1.
  • Minimalizace přeostřování (dýchání objektivu) usnadňuje rámování obrazu během ostření.

*1 Funkce „Aperture Click Switch“ vyžaduje aktualizaci firmwaru pro kompatibilní fotoaparáty. V budoucnu se plánují aktualizace firmwaru pro současné modely včetně fotoaparátů FUJIFILM X-H2S, FUJIFILM X-H2, FUJIFILM X-T5, FUJIFILM X-S20 a FUJIFILM X-T50.

  1. Vysoká rychlost a přesnost automatického zaostřování s tichým chodem

  • Použití systému vnitřního zaostřování a lehkých zaostřovacích členů objektivu v kombinaci s vysokorychlostním lineárním motorem umožňuje rychlé a přesné automatické zaostřování, které dosahuje rychlosti až 0,02 sekundy*2. Uživatelé tak mohou bez obtíží zachytit důležité okamžiky.

*2 Na základě směrnic CIPA, měřeno interně bezzrcadlovým digitálním fotoaparátem FUJIFILM X-T4 v režimu automatického zaostřování s fázovou detekcí a zapnutým režimem High-Performance na širokoúhlém konci.

Blog

NEWSLETTER

NEPROMEŠKEJTE ŽÁDNOU NOVINKU

Zadáním emailu potvrzujete souhlas s použitím údajů pro marketingové účely